Anotace: ...
Vyzáblá
shrbená
nad knihou
ach příliš hubená
zahnízdila na lavičce
vedle zámku
místo paprsků
nahradila dokonce i mne
Tahle je za zrzku
po lstivé vráně
po kačírku serpentin zahrad
jde za hlasitých projevů
jedna z kačen
Vrána má zbarvení
jeho skrání
vypadá po všech těch týdnech
odevzdaně
Potom
jako kdyby jej vytrhl kdosi ze spaní
pokukuje po kanárkové
na jejíž hrudi
trůní dvojice moka šálků
Léto dlouho míchalo karty
v osudí
nebylo by dobré
se nechat ochudit
o lásku
byť by byla
v barvě lila
Život propletl prsty se smrtí
bonviván jihne
nad chutí
likéru
Každý den
se nakonec
nachýlí k večeru
I protiklady
mohou běsnit v kole
Básníka pod bradou
hyzdí vole
hojivý vánek
je jako svatostánek
zavládl
všeobjímající klid
který tiší
hladinu s kortizolem
zanikl pojem čas
myšlenky ztrácí obsah
svršky jsou už jen průhlednými
jsou natolik holé
opouštím tělo
jsem někým jiným
jinou entitou