Čas není
Upřený pohled do údolí
umožní putovat
kde bych to mohl míti rád
Pokojný pohled do dálavy
Hle - ostrůvky zeleně
jsou doslova za přístavy
Rozlehlá pole vzdychají
jen pár hodin po žních
Levituji proti proudu času
Zřím poddaný lid zbožný
opouští monumentální dveře kostela
po nedělním kázání
Jen málokomu se po Bílé Hoře
dostane vyššího vzdělání
Jen tomu kdo je bohat
Ti ostatní mimo roboty
úmorné práce
jsou nabádání k poslušnosti
K vidině toho že jejich strázně pominou
poté co zahynou
Stanou se umrlci
Do té doby mají rozjímat
za obřadné adorace
Přečteno 297x
Tipy 22
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Pittoresque, Dejvis, Iva Husárková, šerý, Krahujec, Roser, Marten, Lighter, ...
Komentáře (8)
Komentujících (4)