Anotace: Centrifuga tryskem stoupá, Strojvůdkyně se povážlivě houpá, Chtěl jsem vyhnat tíseň, zahnat nudu, Nevěděl, jak trpce vězněn tu budu, Lunapark ve švech přímo praská, Už motá si mě, motá jednosměrná láska
Ta ženská se smíchem chlapa
Těžkou nohou zas na pedál šlápla
Vodku z láhve přímo pije
Ví, že přišla ta chvíle
Jsem tu sám, můj svět se zbořil
Do plezíru naději jsem vložil
Lunapark ve švech přímo praská
Ptám se, komu chybí láska?
Centrifuga tryskem stoupá
Strojvůdkyně se povážlivě houpá
Chtěl jsem vyhnat tíseň, zahnat nudu
Nevěděl, jak trpce vězněn tu budu
Lunapark ve švech přímo praská
Už motá si mě, motá
Jednosměrná láska
Roztáčí mě, prý ať je mi zima
Sní, že nabídne mi lepší klima
Pár šlágrů na kavalci v maringotce
S páskou na očích vodit si mě bude sladce
47. jízda
Odstředivá síla drtí moje plíce
Amor otráveným šípem zasáhne i srdce
Světský polosvět mě láká
I ta žena, co básníka mění na žoldáka
Lunapark ve švech přímo praská
A nocí zní smích a bizarní láska
(Hanuš Šparlinek, 21.1.2022)