Anotace: …
Lidé
beze ctností
chceš-li
tak se s nimi vídej
Sem tam stoik
zřídka gnostik
Ti se však v ústraní
straní všech těch
co žijí bez ptaní
po vyšším smyslu
mnoho lidí
je do houfu
Právě Ti
vyjímají ze svých spíží
pokrmy
když je svědomí tíží
na ramenou flegmatika
usedl nedělní ledový večer
ručička chronometru tiká
svatý Martin s mečem
párkrát projel na bílém koni
život sám mnohým z nás
navléká oprátku v podobě leče
tak málo zažil péče
básník
čas zimou zamrzá ve své posloupnosti
hrozi lineární destrukce jeho směřování
opilí nezaměstnaní třímají svá piva v nálevně
Pracující utápí den volna
Hledí
na obrázky luxusu
probleskující obrazovkou na bedně
Neklidný poeta
vzývá k černému flóru nebe
Kéž už by byla dvaadvacatá hodina
jak kajícník na schodech kostela
za středověku
prosebně
taková... na dřeň... výborná Márty*
31.01.2022 09:09:27 | Sonador
hodně těžko se potýkám s posleními česti týdny
i já vnímám sůl v ráně psychiky
31.01.2022 12:57:34 | kudlankaW
A v Hradišti, momentálně, i v paneláku ticho. Jen dokument z Montany a vůně vypraného prádla. To jen ať dýchnes lepší atmosféru, než hodiny odtikaj 22.
30.01.2022 19:18:12 | Vivien