Anotace: Ach zjitřelé a bezstarostné mládí
Pod vrstvou prachu
ve změti pachů
vyčichlého piva
i čistého lihu
na mé nahé tělo
se díváš
ach tolik žádostivá
sotva se připozdivá
je blíže k úsvitu
na mé hojně porostlé ohanbí
položíš řídké leskymo
z babiččina archaického sofa
zas přijde den
který plně výstihne apostrofa
nad sluchátkem pevné linky
vznáší se několik otazníků
sleduji výmalbu z hlinky
meloucháře malíře
nejdříve po poledni
spočítám z džínsů halíře
pak taky láhve od piva
a neopomenu ani balíky starého papíru
které zpeněžím ve sběrných surovinách
na stole zbyla ještě trocha vína
nahá postáváš u obrovského kazetového okna
bez záclony
žárlím na muže
co se dívají z protějších činžáků
na tvá plná prsa
a měděné chmíří ve tvém klíně
Zdalipak pozítří
bude vše jiné?
Vzpomínky protkané
obrazem bujarých krásek,
ač trochu vzdálené
stále s vůní hřejivých lásek...
Krásný večer, Márty:)
07.03.2022 19:58:46 | Emily Říhová
obdivně na Tebe hledím a to chmýří snad raději pampeliškové? :-))
24.02.2022 02:52:05 | Iva Husárková
Chmíří
Patřilo a asi bude vždy k té které době
A pampeliškové
Dam si poručit víno
24.02.2022 05:47:44 | kudlankaW
Výstižné. Haléře i sběr papírů. Opravdu dobré čtení.
23.02.2022 22:08:40 | mkinka
Děkuji pěkně
Tak vzpomínám
V současnosti včetně dobových reálií
Jako režisér
24.02.2022 05:36:24 | kudlankaW