Anotace: …
Co život
pravým životem dělá
mi prozradily songy Jacquese Brela
když nebem zněly hromy
páraly opony mračen
to právě jeho košile se skvěla
s bradou zdviženou
stál hrdě ve větru
deštěm smáčen
žalostné zvuky
harmoniky tahací
na naléhavosti nikdy neztrácely
ba ani nyní neztrácí
mají co říct i lidské stesky
je v životě nemnoho dní
zalitých sluncem
za psoty
potěší třásně burlesky
umně umístěné na dvorcích
pak také perlivá vína
při nichž se na to zlé
o dost lépe zapomíná
jdu Paříží
ach ano
v podroušené náladě
přesycený tím vším pompézním
už netoužím po vnadě
v nočním parku
posetém stíny z vlastních vin
je ještě v nedohlednu
činžovní dům
co skýtá bezpečí
kdeže je útulný dvůr
zvedá se vítr
a v jeho proudech
šeptá tu svou Aznavour
Přidávám se k všeobecnému nadšení - ty verše mě vzaly za srdce. Moc krásné. Moc zdravím. Daniela
09.04.2022 18:34:08 | danaska
A mě jímá Danielo za srdce Tvé lidsky vřelé vyznání
Sto a jeden dík, opatruj se prosím
Martin za vzpominky
09.04.2022 21:04:00 | kudlankaW
...chytlavá písnička...;-)pěkný...
08.04.2022 15:34:04 | Marten
Díky muzikante
Já spokojím se
S Kantem
08.04.2022 23:31:57 | kudlankaW
Chce se mi říct- pompézní. Moc se ti povedla:)
08.04.2022 08:06:22 | paradoxy