Anotace: …
Nese se jako vánek pod klenbami
vlichocuje podél mocných zdí
Hoď první kamenem
ty co jsi bez hříchu - ba i bez hany
Lidé v lavicích pro privilegované
se nadouvají pýchou
všem podruhům na očích
varhaník vede svou na varhany
už není strázněmi uondaný
a ve zlatem protkaném ornátu
pozvedá v dlaních víno mešní
kněz nedávno vysvěcený
zálibně po něm pokukují mladé ženy
a s vírou i nadějí ty stojící už nad hroby
dnes je den výlučnosti mající primát
chvalte a velebte den dnešní
ach lidé skvoucí se mládím
ulehněte pod větve zlatému dešti
vášnivě líbejte
pod kvetoucí třešní
abych měl alespoň o čem psát
milování
je to tak dávno
doslova
k neuvěření
avšak i já jsem býval mlád
Tak jakoby na mě dýchla nostalgie Šrámkova, Měsíce nad řekou. Jak profesoři vzpomínají na studentská léta a bujnost mládí. Myslím, že na to ještě čas. Duše, tělo pozvedne se k akci, zas.
Povedené dílo*
01.05.2022 11:09:48 | šerý
Dost se zlepšuješ...
Obsahově výborné - formu
ještě třeba přitesat, ovšem
nikoliv vyhladit.
01.05.2022 09:58:16 | MonoGame
:-)
Mládí je skryto v duši, kterou něco mate.
S nadějí pohlédni do koruny stromů a pak si dáte...
To co si ... Ti štěbetající přejí.
Ale "Vo tom to ... jenom není !"
Hezký den a ať se daří.
01.05.2022 08:07:15 | Fialový metal