Anotace: …
Hajzlové z finporu
(finančního poradenství)
derou se nahoru
Lezou po zádech jiných v oblecích
bez kravat
drápou se tak rychle
že jim nestačíte zamávat
s cílem
i ty chudáky
co obývají paneláky
ožebračit
rádcové
pro mnoho peněz
mohou si dovolit mnohoženství
sex
drogy
lovebrand
drtí škváru
maj kroupy
roupy
Hošani jsou milí a zlatí
ale jen před podpisy smluv
co by neudělali
pro své konto
u banku
co dávno není
ve vyloučené italské lokalitě směnárnické za středověku
po staletí se domy lichvy
pyšní na nároží velkoměst
co by pěstěný free cool in
neudělal
pro klienta při námluvách
dokáže být vstřícný zlatý
jen když se suma na kontě
pěkně zakulatí
můj nynější svěřenec u Ukrajiny
nastražil uši
vypadal jakoby tušil
že podpisem
nebožák ďáblu zaprodá duši
a než tak učiní
rádoby dobrý rádce
jej doslova hladce
zcela světsky ožebračí
chlapec u UK se mě zeptal:
Děduška čto eto značit
čto takoe ožebračit?
To znamená přelstít
zahrát někomu na cit
V uších mi zaznělo jeho:
CHVATIT!