Anotace: …
Šeptají
mi o mnoha věcech
co bych neměl dělat
jist maso z telat
požívat
v přemíře užívat
omamných látek
alkohol
na světabol
opium
ve zmatku světa
v hlavě prý způsobují
ještě větší zmatek
Neměl bych unikat
užívat zkratek
a snadných řešení
neměl bych mít hluboko do kapsy
neměl bych se bát úvěrů
všelikých úžer
neměl bych panikařit
zakoušet kolapsy
při pohledu na smlouvy
předkládané ďábly
neměl bych mít obavy z nevěr
prý nic neznamenají
jen tisíce přirazů
neměl bych se bát lidem škodit
je tolik bastardů
snad dvojice na yardu
co ty druhé v hrsti mají
Neměl bych jíst tučná masa
stoupat v katarzi
do bělostný par
tam co vypíná se Lhasa
neměl bych být ani celý život undergroundem
dle míněních mainstreamu
bych neměl dělat mnoho věcí
Snad budou mít radost
jednu věc jsem celé měsíce nedělal
To mě činí popudlivým
rozpaluje doběla
Neměli bychom dělat tolik věcí,
stejně činíme je stále přeci,
tak naslouchej jen svému svědomí
snad dobře Ti vždycky napoví...
Krásný večer, Márty
03.07.2022 23:11:17 | Emily Říhová
To mám v povaze
naslouchat svědomí
Děkuji Ti
Emčo
04.07.2022 20:32:44 | kudlankaW
Kéž by to tak měli všichni ;)
04.07.2022 22:48:57 | Emily Říhová
Ono to nejde
Jak kdysi psal filozof Kirkegard
kdyby nikdo nehřešil a dodržoval desatera, proč bychom byli na Zemi?
Zač bychom byli seslání do podsvětí?
Hřích a lítost opravdová…To je oč tu běží
05.07.2022 21:07:06 | kudlankaW
Nejspíš máš pravdu, Márty, to by asi byla nuda ;):D
Krásný den přeji
07.07.2022 10:29:53 | Emily Říhová