Anotace: …
Dneska se chci těšit z drobných radostí
svět netvoří jenom krásky s ladností
v ohyzdném někdo nachází i krásu
v čem prvý zatracení druhý spásu
Věz že velmi nerad bych byl za morouse
však příznačně znejistím když pýchou dmou se
třicátníci zamrzlí kdesi v čase
ti s chrapoty v žehrajících hlasech
Obratně naklánějí plechovky piva
hltají - jako když dno poklady skrývá
Mají kůži plnou map jako atlasy
hlavy pak střižené co mniši ze Lhasy
sedmý den října slunce roste do krásy
něco žen z cukrárny chválí počasí
libé vjemy nadto dlouží větrníky
je pátek - babí léto - tak tedy díky!
A nejvíc, posledni sloka :-)
08.10.2022 22:39:29 | Vivien
Děkuju Ti básnířko Vivi
Mě nejvíc v době psaní trápila skupina podivných týpků co cumlali plechovková piva a ržali chraplákem torz hlasivek. Zažíval jsem neklid asi 10 metrů od nich
Mávám zlato
09.10.2022 11:59:46 | kudlankaW
jojo u nás krásně proto píšu básně .)
07.10.2022 17:03:29 | xoxoxo
Jsi krásná Den
Souzníš s babím létem
Zasněný básník
O dvě dekády od Tebe
08.10.2022 08:49:02 | kudlankaW