Anotace: ...
Jakoby
na nejzazším konci světa
za smírného bezčasí
když nezbývalo mnoho z vlády dne
než za horizont
slunce
právě vytažené
z vesmírné výhně
po pnutí
úleva
prodchnutí
než
bude rozkuté
Ten výjev
dohnal básníka
podobně jako Múza
Pohleď jak jihne
perly štkání
Ó jaká pokora
holedbání
k slzám