Každým rokem v čase jarním
topím se v pocitech,
snad že své dny hříšně marním.
Cítím se v moci těch,
kteří dbale chrání peřím
odrostlá ptáčata.
Přesto znovu tomu věřím,
že má pouť načatá
plná bude lesů, plání,
jezer i úmoří.
Každým rokem jarní vlání
splíny mé umoří.