Anotace: K textu mě inspirovala slova předka Kateřiny Cajthamlové (narozen 1902) sloka I
Stovky let nepatří Češi na výsluní
Němci jim nepřejí místo na slunci
ženy jsou služky - muži zas pohůnci
staletí jsou hodni nejvýše výsluhy
Rudá záře již nedominuje Kladnu
málo Čechů snese měřítko elit
Co nelze odklonit - to hledí scelit
"Účtěnky budú on line - bo všeci kradnú!"
(prohlašoval nejvlivnější politik)