Anotace: …
Jeho vztah k ženám byl problematický
každé napsal alespoň sto dopisů
udělal tak bohyni z každé nicky
vybrousil démant z pouhého jaspisu
Tehdy žel každá byla chtivá vdavek
ke hrátkám těla svolily až po nich
Pak v domě neřesti vybíral plavé
ty na něm cválaly jako na koni
Při každé návštěvě to bylo stejné
I když užívaly veškerý svůj um
jeho mužství nikdy nebylo rujné
Zhrzený opouštěl vykřičený dům
Než by léta vadl jako lilium
nažíval stranou v tiché bázní
raději žil tam kde pěstí opium
oproštěn zklamání a mnoha strázní