Anotace: …kozorožce
Přesměrovat pozornost
odklonit na čas mysl
podnětů je víc než dost
nemyslet má svůj smysl
Věz dostalo se mi cti
nadmíře vrchovaté
Ni úskokem ani lstí
při všem co je mi svaté
Býval jsem ctitelem žen
kdeže jsou "nulté" sněhy
tvary pohnut - rozechvěn
stál jsem o náručí něhy
I když jsem sedával v parcích
v klopě míval květ růže
stejně to měli starci
což snížilo šanci u žen
Seznal jsem v zákulisí
všeho moc takřka škodí
Mít sličné - kdo zvolí si
toliko blahorodí
Náleží jen vrchnosti
panstvu tedy rozuměj
Ono stírá pel ladnosti
obvykle - děj se co děj
Dívky byly za svědky
proto též o nich dnes píši
tancem jaté baletky
žasem dech se mi tišil
Mužské srdce zaplesá
moje však o mnoho méně
bylo jich stopadesát
při vší té úctě k ženě