Anotace: Mé kroky duní v prázdnu, Ranní červánky jsou to nad čím žasnu, Nemám rád soutěživý svět......
Obezřetně se tu krade
Upřímnost se jen tak hraje
Bez kontrol svět se řítí dál
Zlatokop drhne další síto
Nikomu nic už není líto
Soucit nekoupíš ani opodál
Asi mě to hodně vzalo
Lepší je chtít jen hrozně málo
Nemám rád
Soutěživý svět
Odcházím pryč hned první branou
Hvězdu blázna
Na kabát mám už vyšívanou
Odcházím a zpět se nevrátím
Za límec déšť mi stéká
V krajině kde věčné jaro barvy smíchá
Do žil se mi vrací tep
Mé kroky duní v prázdnu
Ranní červánky jsou to
Nad čím žasnu
Nemám rád
Soutěživý svět
Mé kroky mizí v prázdnu
Lehkost bytí
S ní všechno zvládnu
Nemám rád ten cizí
Soutěživý svět
(Hanuš Šparlinek, 8.2. 2024)