Anotace: ..
jsem světlý typ za tropů jako bez krve
sedmá večerní - nyní mohu teprve
svobodně otevřít jedno z mnoha oken
na nábřeží spočinouti pak svým okem
Horké dny jsou mi jako ruleta ruská
za těchto dnů nikdy nesvolím ke schůzkám
dech popadám též v příšeří svého bytu
tak tomu je jenom mě prosím nelituj
teplota pětadvacet mě brzy zdolá
věz jsem-li doma - eliminuji kolaps
nadto jsem nezmínil rujné alergeny
jistě mě chápete snad některé ženy
emeritní bonviván