Anotace: …ale pointa velkopodnikatel Gupta
Kdybych byl býval dal na přání otce
měl bych dva domky na konci obce
docela malé jistě střediskové
pitoreskní psáno jedním slovem
vyučen v preferovaném oboru
kunčické huti - maje pokoru
skrz naskrz špatný kádrový profil
věz před revolucí - to bych prosil
Ach kdybych na slovo poslouchal tátu
za pětatřicet let vyšších platů
mám jistý obnos - trochu toho jmění
ve fabrice třeba postavení
protože jsem po pár letech vyhořel
krátce zpyšněl dal vale pokoře
mám za sebou tedy mnoho profesí
pohled na curriculum vyděsí
zejména však po čtyřicátém roce
výčet prací již nebere konce
až příliš často jsem silou námezdní
jako bych se tloukl zeď ode zdi
Dneska bych stál s hutníky v jedné řadě
před mobilním pracovním úřadem
v délce několika kilometrů
jsa propocený v tropickém větru
domáhal se rázně vzácné ušlé mzdy
Plný hněvu - dalek však krevní msty
já to vlastní pílí dotáhl až na roznašeče letáků po ostravských sídlištích! a je mi čoveče líp, než když jsem kdysi cosi spoustu let manažéroval :-)
29.06.2024 13:53:59 | ZH
Jsem rád ze jsi Zdenku svým pánem. Ty si na rozdíl ode mne umíš život užit.
Docela nedávno mi kolega nedávno příchozí (Bc., Mgr) řekl na plna ústa že svůj život jen doslova živorim a nic si nedopreju
Ahoj
29.06.2024 22:15:12 | kudlankaW
Tak je to nakonec dobře, ne...? Že jsi teatralnim přidavačem... tam je aspoň stín a neprší ti na hlavu, na rozdil od chodníku před úřadem práce:-)
29.06.2024 13:48:36 | Žluťák