Anotace: …po procházce Ostrožnou ulici v Opavě s muzeem Petra Bezruče Jeho básně bohužel i po více než století mají v kraji alarmující platnost
Je to již devět měsíců kdy naposled
/: to mě rmoutí:/ Ach co vám budu vyprávět
v loňském měsíci říjnu došlo k odpichu
už jich víc nebylo v Ostravě pohříchu
V huti byly zaměstnány famílie
/:Kryle:/ znovu Slezan držkou zemi ryje
tentokráte pod taktovkou kapitálu
prý netřeba potu - práce lidských svalů
Ne není to horování pro častušky
Vnímejte široce rozevřené nůžky
jsou naobtíž vyloučené lokality
monstr sídliště s panelovými byty
Apely stále platí Petře Bezruči
kraj pod Beskydami je znovu v područí
lidí kteří se tady nenarodili
ani hodnoty místních lidí nesdílí
Pět tisíc lidí je teprve začátek
sociální otřesy přejdou ve zmatek
v těžce zkoušeném kraji s přemnoha kříži
Volení zástupci - dnes k vám lidé vzhlíží !
Volení zástupci zvoleni byli
Volské potahy pro ty dole zbyly
Tak to asi je, co svět světem stojí
Jedni v palácích, druzí na hnoji
Těžko to pochopit, jedno je ale jasné
V paláci peklo může být, na hnoji zase krásně :)
02.07.2024 14:09:28 | kozorožka