Krasavica s cudziny

Krasavica s cudziny

Anotace: teraz je 2 delšia, misí se tam slovenské a české verše, tedy snažil jsem se pro slovenské převážně, ale pro slovo střevíček se mi slovenský ekvivalent moc nelíbí

Prišla si dekorovat Pražské ulice

Krasavica

Prišla si z NewYorka či Novosibirska

aky súmrak sa sešeril

keď s poprvé natrela rtenku na pery

 

Prišla si sem za boháčom

fárat ve Ferárku na pražském okruhu

Nie za chliebom ale za koláčom

a to by aj pan boh neveril

že prišla v město neduhů

 

Mala si ist za rybarom z Newfoundlandu

Mala si ist za lovcom kožešin

Zde ta nikdo neprivábí

zde se nikdo nezalubí

možno na molu, alebo nádraží

zde ta predájú a vydraží

 

Možno si podrážka hrala na podpatok
alebo garsonka hrala si na zamok
možná si teniska hrála na střevíček
aký s tebou tvoj bývalý urobil kšeftíček

 


že by tvoj oblázok zmenil sa na Vltavín
a nad tvojou perinou narastl baldachýn

a maliar pokojov zmenil na Van Gogha

to bola by frajarka, bola by pohoda

 

Namiesto bohatstva prišly len nesnáze

Lebo ti Goghovia lovia len peniáze

mala si ostat s bitkárom z Žiliny
mala bys bez spechu z života prázdniny

Autor Equus przewalski, 15.07.2024
Přečteno 40x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Persephone Tamino, vyhledat povinně

15.07.2024 15:50:35 | Equus przewalski

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí