Anotace: …
Člověk by neměl propadat sebelítosti
Ale proč
Jsou součástí každého
přirozené
Odulého v létech i dívky v ladnosti
Dokonce i těch co jsou před poslední štací
také těch
co mají po dvou měsících
/:vyjevení a děsící:/
znovu zakusit těžkou fyzickou práci
JEDNOTVÁRNOST
I v Labyrntu světa Comenie děl
že panovnice MOUDROST
měla nasazenou masku
Její pravou tváří
byla
MARNOST
V konání svém zvolte projekce jistého smyslu
Údajně je prospěšnější i vynucený úsměv
než depresivní podkova
Jednotlivé kapky z nebe výšin
opájí vyprahlé údy země
chci být účasten tohoto křtu
natahuji paži
uchop ji prosím
nechám se (s)vést
Marnost je maska ďábla, řekla bych
Mnohem horší, než každý hřích
Marnost nad marnost trápí nás
Dokola a dokola, zas a zas
Co s ní dělat, těžká rada
Když ti radost ukazuje záda
Hledat smysl, všeho co se děje
Když srdce pláče, i když se směje
Umět se těšit z pěkných věcí
Život žít, to stojí za to přeci :)
23.08.2024 07:37:29 | kozorožka
Jsou tu parádní momenty. Snad jen "úst země" bych změnil na třeba hrdlo, protože ústa máš o dva řádky nad tím... :)
22.08.2024 11:02:55 | Koala