Anotace: ….
Již nízké stromy do svých paží
přijímají slunce navečer
západy jeho vskutku blaží
moudrý je za ně povděčen
sedmou večerní chladne vánek
baldachýn skví se v blankytu
oblaka tvoří svatostánek
šalmaje zatím nezní tu
Doposud byl jsem zamyšlený
úvahy mé chápe se smršť
třebaže jdeme - kde nic není
přijmu že k žití patří smrt