Ve vodách Atlantiku mravní pustina,
tam běsná příšera chlemtá ducha plody,
z ní konečníkem proudí slovní sedlina,
když kálí vědu a svádí zvrhlé hody.
To monstrum žije z krve lidských negramot
jimž vpravuje genetický koktejl jedu
do vypasených těl, aby jak o závod
bez vědomí umírali v trpném sledu.
V té říši zla úpí všichni moudří lidé
rzí dobra poznání, lidskou ignorancí,
tak zhusta przní se ratolesti mladé,
co mysl zkaženou z nitra duše zvrací.
Tak běs Anglosasů dráždí Leviathan,
obskurní obluda, jež vládne Západu
svým mečem démona zkutým z hory zlata,
jímž korumpuje svět bez pravdy výkladu.