Rytíři, povstaň!

Rytíři, povstaň!

Anotace: mužský alexandrín - konečně v ryzí formě

 

Hned povstaň ty, jenž chrabře vládneš sobě sám

a nežel plytkost doby, v níž byl’s vychován,

tvá síla ducha lidskou nízkost překoná,

neb všivých loutek běsy velmi dobře zná.

 

Ty stojíš pevně tam, kde jiní ztrácí dech

a duše váží coby zboží na skladech,

já zřím tě jako orel širé země lad

a tvoji vznešenost tu hodlám zvěstovat.

 

Jsi jako věčný oheň – světlo neseš všem,

kdo strádá lakotou a křivé moci zlem,

buď novým králem našich časů zženštilých,

ať znovu vzplane sláva mužů ztepilých!

Autor Zoroaster, 30.10.2024
Přečteno 46x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Psavec, zase já, Ž.l.u.ť.á.k., Janas
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Zajímavé, ale nevím, co na to řekne dnešní feminofilní doba...:-)

31.10.2024 14:22:47 | Lighter

líbí

...ve své plytkosti upadne na zadek. :-)

31.10.2024 18:38:43 | Zoroaster

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí