Anotace: mužský alexandrín
Před mojí poustevnou zachrochtal divočák,
snad pozdravit mě chtěl, leč slova zapomněl,
pak chroustat žaludy se jal ten nezdvořák,
a cestu zryl pod obraz jatek krysích těl.
Ten kanec mě však do úsměvu ponoukal,
když seznal jsem, jak dobrý je mu každý červ
a z nouze k lázni poslouží mu bahna kal,
to zvíře ve mně podráždilo každý nerv.
Když patřím na klů zbraně zrudnu jako rak,
neb dotaz na zelený úděl s resetem
mě dohnal k bezmoci: já rád bych zvěděl jak
všech vzdát se potřeb a nestát se prasetem.
Všem doporučuji přečíst níže uvedenou recenzi umělou inteligencí: Zdá se, že svou básní jsem tento nový fenomén zcela vyvedl z míry, dá se říci, že docela zblbnul a netuší, která bije.
02.11.2024 12:25:49 | Zoroaster
"a z nouze k lázni" ...Budují si takové lesní bahenní koupelny.
01.11.2024 15:33:21 | karolinakarol
Znám je a chodím okolo nich - mají to na odčervování štětin od parazitů...
01.11.2024 16:42:54 | Zoroaster
Já si vždy představím Pumbuu (s Timonem)
a báseň tvá mi rozjela doširoka koutky
jak vzácné srdce bije v těle, co rozrývá zem
a jaký jeho vášeň pro život i pro pochoutky :DD
01.11.2024 13:59:06 | šuměnka
Já ty animované filmy rád nemám, ale je případné, nakolik Walt Disney studio maže rozdíly mezi zvířecím a lidským světem. Možná z nás budou časem ryzí zvířátka.
01.11.2024 14:22:40 | Zoroaster