Anotace: mužský alexandrín - doporučuji, nutí člověka nepsat blbosti
Mám rád les tichý, klidný, vyrovnaný tak,
že neruší nic v duši myšlenek mých tok,
jenž do končin tajemných směřuje jak vlak,
co z ptačí písně zahvízdal pár šťastných slok.
Tam lidí přítomnost jen hospod nosí hluk,
žen svůdná pohlednost se sotva vytříbí
a mužů výstřednost zženštilý tvoří pluk,
tam žvásty hlupáků mi věru nechybí.
Prý světem zhrzen jsem a neznám lásky hlad,
změť cizích nářků jako z hlubin lidských běd
mně k sluchu doléhá a zlý z nich čiší chlad,
to úsměv nasadím a v lese zmizím hned.
Moc nechápu tu anotaci... myslíš, že když se naladím na alexandrin verš, tak zčistajasna přestanu psát blbosti?
Cool:-)
03.11.2024 17:41:26 | Ž.l.u.ť.á.k.
Buď přestaneš psát blbosti, nebo přestaneš psát vůbec, což v Tvém případě bude asi prospěšné.
03.11.2024 17:56:05 | Zoroaster
Pro tebe?
Abys nevypadal jako zamindrákovanej suchar?
Ach jo... už to dělám zase... kritizuju osamělého vševědouciho kmeta.
Promiň, to se mi občas stává, když je někdo bezdůvodně namyšlenej.
03.11.2024 18:02:53 | Ž.l.u.ť.á.k.
Žádný skutečný poustevník není osamělý a svoji samotu využívá ke svému duchovnímu růstu. Mám spíš obavu, že naopak Ty sám bojuješ s devastující osamělostí (mamánek, co často sedává v hospodě obklopen těmi "pravými chlapy") a Tvoje uštěpačné a potměšilé příspěvky vypovídají o hluboké vnitřní frustraci a poníženém sebevědomí - ale mohu se mýlit, zase tolik Tě neznám a ani o takové poznání nestojím.
03.11.2024 18:14:44 | Zoroaster
Ok. S tou hospodou máš pravdu. Sedávam v ní poměrně často, ale to neni nic s čím bych se tajil...
S těmi pravými chlapy... to ti nedokážu vyvratit ani potvrdit, protože se příliš nestarám o osobní život ostatních.
A co se týče toho mamánka... tak tady bych ti asi měl připsat bod za tvůj psychologický profil mé osoby, protože svojí mámu mám vážně rád, předevšim za to, ze mi dala život, ale zrovna tak mám rád svého tátu, takze jsem asi taky taťánek...
Ale dobrá... vyznáš se v lidech;-)
03.11.2024 18:25:11 | Ž.l.u.ť.á.k.