Celebrita

Celebrita

Anotace: mužský alexandrín

 

Kdo zasvětil svůj život pouhé zábavě,

ten v honbě za zážitky nikdy nemá dost,

ať zájem všech hned získá v každé rozpravě,

či brázdí cesty světa – všude je jen host.

 

Svůj adrenalin čerpá z dávek extáze

a z chvilek slávy dme se zvíce krocana,

proč ve své pýše připouštět si nesnáze,

když poklonu jí skládá fandů dvorana? 

 

Hrob slavných ztroskotanců chystá dáma smrt

pro všechny blázny co naplno chtějí žít,

než zpráchnivějí stářím jako vyschlý prut

a obdiv hlupců nevědí čím podepřít.

 

Kdes na hřbitově jména z desek smývá déšť

a krkavci svým křikem zdraví černou zvěř,

tam u zdi nebožtíků vane z hlubin běs,

jímž k stáru trpí každá diva – to mi věř.

Autor Zoroaster, 12.11.2024
Přečteno 65x
Tipy 14
Poslední tipující: Václawitch von Hákenšmíd, Iva Husárková, Psavec, cappuccinogirl, Sonador, Marten, mkinka, zase já, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel