Anotace: Vyjádření tužeb a přání autora.
Jak má být krásný den
když sám si v trávě sedím
a k nebi vzhlížím jen
jen já sám sobě vadím.
Pln krásy lesů v okolí
a vůně lučních květin
jen čekat až to přebolí
či zapadá smetím.
Přes ozvěnu strmých skal
a zvuky vody z kamení
jen já bych pořád vzpomínal
na jedno krásné zjevení.
Za zpěvu ptáků lesních
když ucho mé se rozplývá
přemýšlím o všech skutcích
z nichž radost nikdy nebývá.
Při svitu jasných hvězd
v tom krásném mírném vánku
vzpomínat na to kolik jest
probdělých nocí místo spánku.
V posteli těsně před spaním
když strašné ticho je
já vždycky hrozně zesmutním
k tomu jen jedno přání je.
Jen ležet s tebou na louce
na záři hvězd se koukat
držet se spolu za ruce
a nemuset jen doufat.
Hlavu si k tobě otočit
pak na tvůj pohyb čekat
a v očích lásku zřít
já nikam nechci spěchat.
Tak doma v židli sedím
a hlavu držím v dlaních
a přec tě stále vidím
přebývat ve svých přáních.