Anotace: Tuto báseň jsem napsal před 20 lety, ale studánky jsem viděl, až dnes 25.4.2012, tedy ty překrásné oči a jim patří tato báseň.
Tvé oči jsou, jak studánky,
co rozsvítí se z jara,
když jejich třpyt se rozlije po kraji,
to snad - jen krůpěje rosy padají k zemi,
do té hlubiny bych se mohl dívat stále
a zapomenout na vše špatné,
co v světě jest,
až z temných lesů jde ten nádherný lesk,
který v nich ukrytý,
mé srdce probudí,
pro ty plané naděje,
ale přece - to kouzelné je.
Jiří.