Trandafir
Trandafir de la Moldova
Te-as iubi dar nu stiu vorba
kolem Prutu srdce bloudí
hledá růži, jež se hodí
k svojí rudé barvě krve
zeptá se vod napoprvé
kdepak roste kalich s vůní
mámící noc novolunní
ptá se řeky napodruhé
kterak jak těleso tuhé
rozpustit se může z lásky
k růži své, třetí otázky
nebylo již zapotřebí
aniž byl by srp na nebi
nejtenčí, břity měl vzhůru
úsvit barví do purpuru
jediné srdce objetí
s růží trnnou, rudé pleti..
trandafirul moldovenesc
Te-as iubi dar nu-ndraznesc, mai
Komentáře (0)