Anotace: ..po zápěstí
sedím v trávě
zvuky kolem chodí naboso
a stébla, která jejich vinnou slehla
pláčou
slyším slzy
píseň něžná
provolává tichá přání
v touze po setkání
mapám kreslí řasy
aby se našly
až nás ztratí
ať se vrátí
po vrstvách
v poryvu větru vnímám
rozměr letu
ve vlasech píše prostý vzkaz
o dálkách viděných
z výšek z mraků
zaplétá stébla
zralý klas
a zrno co se zakutálí
život dá
do trávy lehám rozhodnut v tebe
s vírou v nebe
že až zas jednou uschne
tebe mi před tím naprší
navrší
se mi letokruhy co tě spojí
do všech kapes
ostrov chvojí
tam na jehličí v masce ticha
s tebou jen
čas nepospíchá
dýchám
v trávě jak ve snu
právě přerušeném
čtu báseň barev
s touhou
na předchozí řádek
dát mi vzpomenout
Líbí se mi když zvuky chodí naboso, je pak lépe slyšet jak se kutálí zrnko do misek Tvých vah...Ty jsi prostě básník.:-))
15.09.2012 18:35:29 | Lenka Krásnodvorská
A kdybys věděla jak jsem z těch věci,když mě napadaly měl radost..při každé úsměv na tváří. :)))
15.09.2012 18:45:25 | poeta
Jsem ráda, že si neřežeš ucho pro umění, ale tvoříš s úsměvem. Je to pak na té básni vidět....pěkná
15.09.2012 18:51:04 | Lenka Krásnodvorská
Ucho?? to je zajímavá výzva... :-)
15.09.2012 18:53:53 | poeta