Anotace: v pravdě tam kde by ho nikdo nečekal
alkohol na tvojí náladu
zabírá obstojně
pak průbojně se davem dereš dost se pereš
sprostá jsi
a nečekaně k zemi dolů
pospícháš
jednou zas v pěkné náladě
ses brouzdala nočním městem
s gestem lehké dívčiny
lákalas k sobě do špíny
kde naoko ti vanu zdobí
lekníny
a pozvat na šumivé snění by si chtěla
to ses chvěla
vlhla celá
jen ostražitost ta šla spát
já byl jsem rád
s pozměněným hlasem
k tvému kroku
co celou ulicí se hnal já přispěchal
a přislíbil ti tučnou měnu
k dobru dát
když spát semnou
když zvolíš
a bez ostychu
splníš přání
která vyslovím
předtím však z kabátu na připití
pár kapek uvolnění
z domácích zásob skromných
nevidomých snů
nedošlo k naplnění
ležíš
dávno je důkaz pryč
ráno až koroner podepíše
pár slz dám z oka pryč
a ty budeš příliš smělá
mrtvá
celá