Sevdalinke
Anotace: bosanske http://www.youtube.com/watch?v=vlWbPEboCmA&feature=related
Melismy mě okouzlily
sevdalinek z mahal zdí
v tónech, kde se touhy slily
do rtů chvění, z povodí
Uny, Driny, Bosny proti
Něretvě, jež naopak
teče k jihu, kde se kroutí
zazní saz můj do oblak
v milostném vzplanutí srdce
troufalém až k závrati
sevdah - ta má carmen dulce
vyjádří strast, navrátí
řasám třpyt uprostřed noci
když jsem na Zem spadl z hvězd
bez písně pod tmou v oblocích
nemoh bych svou touhu snést
Komentáře (0)