Anotace: -
Můj Anděl
Na polštář hlava dopadá,
přemýšlím, jak to s tebou vypadá,
slzy mi stékají po tváři,
samota ve mě smutek vytváří.
Kdybych tak mohl být teď s tebou,
místo toho mě prsty zebou,
vzpomínám zhluboka na krásné chvíle
- oči jak kaštany a ruce bílé.
Vlasy tvé - hebké na dotek,
jak bource kukly zámotek,
a slova jež barví tak libý zvuk,
kterýžto nemožno slyšeti z luk.
Půvab - to malá věc z celé tvé krásy,
když se ptám na tebe venkovské chasy:
"Milá a hodná, pán bůh ji chraň!
A ty, mládenče, se jí pěkně straň!"