Anotace: ta láska z tanečních...a proč ne..
~U fontány~
~~~~~
Dnes mají schůzku
„U fontány“
ta dívka,slečna? Paní?
Koho tam potká? Přemýšlí.
(Škoda že se dřív nenašli)
On prý ji zná,jak v dopise ji psal
kde ale adresu její vzal?
Brouček ji v hlavě přeci jen vrtá
je hodně zvědavá.Už blíží se čtvrtá.
A už ho vidí,klobouk má široký
v ruce drží růže vázané do kytky,
vždyť je to má láska
—ta z tanečních—
ve tvářích spojí se slzy a smích.
Já tě měl děvče,tenkrát moc rád
jenom jsem nešťastně
z toho koně spad,
pak jsem si na nic nevzpomněl
jakoby můj život ohluchl,oněměl.
Až před měsícem,
tu fotku jsem našel v krabici
ožily vzpomínky na léta míjící
a ten obrázek,mé lásky z tanečních
vrátil mi vzpomínky a úsměv
na tvářích.
U něho dopis,
co jsem ti tenkrát psal
však smůla,dopis jsem neposlal.
Tam jsem ti věrnou lásku
„až za hrob“ vyznával
jiný hrob málem mě ale zasypal.
Vím,jsi volná.Můžeme znovu začít
ať nemusíme smutek a samotu
životem vláčit.
Teď spolu do noci u fontány sedí
on ji políbí,ona po tváři hladí.
Za půl roku svatba se konala
on byl ten pravý.
A ona?
Nový život pod srdcem nosila.
~~~~~~~~~