Anotace: není nad to jít naboso čerstvě posekanou trávou
vycpané pocity slámou voní
koní pár se ve snech honí
po loukách
tvých úrodných zad
snad
jednou přebrodíme
dravé proudy
našich horských potoků
z oči do očí
citových poskoků
stanem se pány co se hrdě nosí
v nášlapech jemní
neb jsme bosí
s hlavou v oblacích
pak jednou na slaměném loži
za svitu měsíce a pláče hvězd
vzpomenem jak to bylo boží
kráčet po stejné z cest
tím krajem
kde se lásce daří
na každém keři kvést
a v žádném z kusů rokudění
nezvadnout
tam jsem tě vzal do náruče složil
tvá křídla jemná z hedvábí
co vznášela se jarním tichem
s chmýřím pampelišek
něžným smíchem
učila mě chtít
louka nám pod nohama tiše zraje
motýli uhýbají do všech stran
aby za námi spojili se v hejno
pestré jak oči víly
právě duhové
podél skal domů si tě nesu
kde potok učí stromy šumění
a lesklý kámen na slunci se chlubí
zbloudilým srdcím
dává znamení
ulehneme s nocí
do ticha lesa
pod větve statných borovic
a já své štěstí
kolem ramen svírám
nechci víc
Už ten název je nádhera...zelená vůně mihne se kolem nosu (ta čerstvá, trávová) a člověk nevěří když se dívá z okna. Vykouzlil jsi představu tepla, slunce, nálady. Děkuji :-)
13.12.2012 16:24:13 | Lenka Krásnodvorská
Vykouzlím představu mořských vln
a píseň racků nad tichou pláží
A ještě hnědého barmana
(promiň, víc nedokáži)
:-)
14.12.2012 08:58:27 | zamotán v nedospělosti
Sice delší, ale nevadilo, pěkně plynula, až na konec..a naladila.
Rád tě čtu:-)
RM.
12.12.2012 23:51:52 | Robin Marnolli
hmm,tak ta přímo čerstvě voní až ke mě ,hezký to je..jsem teď vůbec nějak romanticky naladěná:-) No nic dobrou :-)
12.12.2012 23:36:56 | xoxoxo
Tak doufám, že už jsi odromantičněná :))) a jestli to pomůže, představ si jak to seno hoří :-)
14.12.2012 08:55:36 | zamotán v nedospělosti