Učil tě skákat ze schodů
a taky
a taky květiny v akváriu pěstovat
listovat rybkama ve výloze...
Chutnal jak sklenice uzrálého vína
a oči mu hrály paletou barev
na talíři
bez příborů
Byl to obraz malovaný dětskýma rukama
ty tahy jeho srdce...
prostě galerie pastelek
Jenže jsi se chovala jako struhadlo
...někdy se to hodí
(třeba při vaření)
ale na srdce ne
(i když je zdobené)
A teď tu je holčička s copkem
v pokleku
pokreslená černou linkou
Žluté světlo s třásněmi prasklo
zbyla jen kůrka chleba
kterou žmouláš mezi síní
a komorou
zvláštní, zvláštně krásná
04.02.2013 17:54:37 | Trdlo
Miluju básně, kterým úplně nerozumím a mohu si najít výklady. Některé jinotaje se mi tam moc líbí.
02.02.2013 18:50:11 | Berry
nějakému dovysvětlení jsem klidně nakloněn, ale pokud tě oslovila i bez, potěšení na mé straně:-)
03.02.2013 11:01:58 | Robin Marnolli