Kouzlo

Kouzlo

Anotace: Na valentýna složeno, pro mou přítelkyni Lucinku. :)

Žár z očí hasnoucí, trýznitele beznaděj zvát bych mohl. Jas jež v mne planul, ten ve stínech se rozplynul. Šíp Erósův nenávisti protkán mi srdcem byl nevědomky prohnán. V zmíravém času, čarokrásná mne učarovala. V nenadále chvíli snad Fortune při mně stála. Cizinkou, tak jest ono zvána, v témž okamžiku, kdyže osudy střetnout se naše měly. Šálení smyslů žádných, vskutku čarodějkou uhranut. Čarodějka ona jest, nevědouc zdali užila léku či čar, co k lásce citu mě měly znovu svést. Rty nezakusily slasti takové, kdyže polibku prvého zcizila mne. Věčností by se zdáti mohlo, leč k žárlivosti, závislosti ono políbení k ní mi dopomohlo.

Sen líbeznosti skvějící, jak nápoj vášně smysly matoucí, tak poblázněn do líbezností své mademoiselle, též v srdci již žádný svízel.
Učarovala mne ta kouzelnice půvabem svým zejícím, ani slov není, jak krásy její vypodobnit bych chtěl. Blankytné očka divotvorně zářící, hedvábím vlas krášlící, jasem žáru Slunce protkán. Slůvka z úst ústící, tak jak slavíkův soprán. Hlas její symfonií v mé duši, libozvučná melodie, kteráž sluch těší. Ledu běle tváře nevinnost váže. Bělost jich jak okvětní plátky bílé růže. Rtíky zralé s červení spjaté, jen k utrhnutí rty mé vztáhnout. Sličnost, hebkost skýtá vlastního těla průzračnost. Oplývá křivky ladnými, až oči plesají nad oněmi nuancemi svůdnými. Odpusťte andělé nebeští, zda řeknu-li, že z vašeho středu jeden z nebes spad, nikterak nezalžu, neb nemohu od toho andělského půvabu odvrátit zrak. Zkázy pražádné ba i trpkosti ji nezkruším, toť by jinak nelidský zločin byl dopustit se na ní jakési krutosti. Proto její šlechetné, čisté srdce nezasmuším.

Jest andělem, jenž pozbývá křídel. Bodrosti v ní jest, jak přetékající vinné číše. Vášeň je jejím druhým jménem, láska je jejím světem,
Čarodějko má líbezná, netuše jak lapilas mne v sevření citů vášně, náklonnosti, vřelosti, žárlivosti, lásky ba jiných, jež mi daly záchrany spásné. Čáry a kouzla to je tvé, jež svázali nás k sobě. Ni-žádné jiné nebudu milovati více nežli tebe. I hvězd bych ti snesl z nebe. Tebe miluji i tobě toto spisuji.

Má lásko, moje čarodějko, má večernice, má opatrovnice, má jediná, má milovaná.

I love you Lucinko, good and beutiful Valentyn.
Autor Adam Alexandr Velvet, 27.02.2013
Přečteno 660x
Tipy 1
Poslední tipující: Bunney
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí