Pole heřmánku
Mám pocit že si lehnu do pole heřmánku
ve vánku jarním
rozněžněná nad ním.
Krokem kradmým kráčím vstříc tomu svitu
v duše skrytu.
Napadne tu a tam jednu z dam
že ruce něžnější než labutí křídla máš.
Nedýcháš málem
spálen sluncem nesmělým.
Setmělým krovem úkrokem jde
kolem je poledne všední.
V šedi dusného svlačce
podobá se hračce na klíček jdoucí.
Brouci stepují v tepu jeho na tváři černobílého hrachoru.
Za chóru zmrzlých skřivanů
naději sladkých přání k ústům přivanu.
Přečteno 959x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Kirsten, Robin Marnolli, V.N.Losinský, Miriska
Komentáře (4)
Komentujících (3)