Anotace: To neplatí jen na rytíře, který tu jen supluje promítací plátno...
Rytíř co před léty už z koně spad' dál,
nežli na zem.
Dnes brnění mu chrastí zprohýbané,
o ohnutý meč se opíraje
kol hradu chodí
a vstoupit do něj obává se zcela.
Co taky – tentam je dávno
lesk bálů, komnat, sálů…
Víno zhořklo, ochabla pěst
a ztvrdnul denní chleba.
Dnes živ je zpěvem ptačím
a mlžným třpytem hvězd.
Jak málo k životu stačí,
jak mnoho je k životu třeba…