Anotace: Opět něco přímo pro Liter a opět trochu jinak...
Prázdniny na Podpuklí
tik – tak … tik – tak … tik – tak
prosklená veranda
si odskočila
rovnou od Hrubína
oprýskané latě
zelené penízky
vracejí do trávy
a ta vůně
ó bože jaká vůně!
městskou babičkou nasáklý každý kout
tak přísně vonět
uměla jen ona
ta co by i pro pírko...
jen kdyby ty nohy
taky více poslouchaly
na půdě známky po dědovi
cesta kolem světa
velbloudí karavana
Egypt je blíž
než višeň na zahrádce
a chutná
ó bože jak Egypt umí chutnat!
v krabičce od egyptek
přežila i válku
višní víc než od Čechova
jak jediný strom
na tak malém kousku země
může plodit
jako celý sad?
sestry jenom dvě
děti jsme tři
babička první je i šestá
tolik barevných vzpomínek
na tak malém šedivém
ohmataném papírku
bim – bam … bim – bam … bim - bam
ty hodiny na sekretáři
stále jdou
tam na Podpuklí
zůstaly prázdniny navždy
jen kamiony sviští
po nezhojené jizvě
jež rozřízla život
na
Tehdy a Teď
Praha, 17.4.2013