Anotace: Jedna malá vzpomínka se střídajícím se čtyřverším a pětiverším :)
Říkalas mi "Můj jahodový princi"
A bylas tajemná jak druhá strana mincí
Slyšíš jak teď vzpomínám?
Neboj, já vzpomínám!
Teď už Tě čas zavanul jinam
A já tu nad svým vínem tiše vzdychám
Jaké to je špatné počasí
A Ty rosteš do krásy
Někde v temném stínu ...
Znal jsem Tě jen z dálky a z dopisů
Jen z těch řádků a stručných popisů
Však vím, že někde jsi
A věříš v uzdravení ...
Počkej na mě jenom malou chvilku
Až mi čas zbrousí mou versatilku
A ohlodá i hlavu mou
Tu mou nespavou
Co v srdci věčně touží ...
Chci zas být Tvůj princ jahodový
Chci být Tvůj gramofon po dědovi
A vidět tě skutečnou
Průsvitnou jako pravdu.
Chci počkat, až Tvůj vlak zahvízdá
Chci vědět, co osud Ti odevzdá
Spadnu do Tvých tváří
Ještě nejsme staří
Tak jednou přijdu ...
Okouzlil mě rým chvilku-versatilku. To je fakt neotřelé. Ale i jinak je to milá básnička.
22.04.2013 21:24:58 | danaska