Anotace: Jsem srdcem básník i nádražák :) tak tady je jeden malý poem... :)
Vychází slunce u nádraží
A jako když dýchá přes satén
Blíží se první ranní vlak.
Svěže dýchám, byť přes kouřovou clonu
Město je již skoro plné
A slunce ještě stále sílu nemá.
Pojede vlak, kam bych chtěl já?
.......................................................
Průvodčím je vzduch, výpravčím slunce
Snad může to znít jako sen
Sen, co není. Jen se zdá.
Půjdu do kupé a zcela se vzbudím
A mé oči slzami shodí noci opar
Sednu si tiše a přečtu první ranní tisk.
Pojedu s ním, kam bych chtěl já?
.......................................................
Posnídám snad ve vlaku a sám
Ne, jako když snídám s Tebou
Jen pár koláčků a ranní kávu.
Připrav se, píšťalko, odpískej už nám
A staň se zas nehybnou sochou
Ať už můžu odjet v dál.
Pojede vlak, kam chceš ty?
.....................................................
Pojedu nikam, vystoupím nikde
To už slunce bude zapadat
A půjdu v kolejích nazdařbůh.
Najdu jen rezavou trať a vůni železa
Až měsíc bude do luk svítit
A zítra snad zase bude líp.
Vyjde opět slunce u nádraží
A můj vlak se tam vrátí
Zas do těch známých končin.
Opustím kupé a vystoupím
A půjdu hned za Tebou
..................................................
láska k českým vlakům a nádražím je jedinečná..je zvláštní, že v zahraničí nefunguje
30.04.2013 17:22:17 | Jiná
To je pravda. Možná že zahraničí nemá tak pěkná nádraží jako my. A taky krajinu, kterou vlak jede :)
Můj děda byl nádražák na nádraží v Budějovicích, takže k němu mám vztah a často tam posedím a dívám se na vlaky. Dost lidí už mě tam zná :))
03.05.2013 18:57:57 | Zasněný básník
Já jsem taky nádražák&básník v jednom.. :)
24.04.2013 21:51:53 | SeverusSnape