Anotace: Proč slunečné dny vyvolávají příjemně hříšné představy? Tenkrát bylo taky tak hezky, jako dnes :-D
Sbírka: TICHÁ POŠTA
JSOU ANDĚLÉ JEN V RÁJI??
pohledem uhýbáš
když oči mé
stočí se směrem tvým
jak střelka kompasu
ne z vlastní vůle
tvé tělo strnulo
válečným brněním
jež chrání dušičku
co včelku v úle
můj kompas zasek se
žaluje andělské tváři
pohleďte hrdina –
jak utíká z boje
vtom však dva červánky
ti pod spánky září
brnění padá
a jako bys levitoval vstoje
i já lehce zneklidněn
chvějící se střelkou
už ztrácím pokerface
nechci být svá loutka
ve studni snů pak utopím
s pokáním šanci snad velkou
zmateně vylekán
úsměvem od kohoutka…
Praha, 29.6.2011