Anotace: :)
Na pláži hrála dívka na hoboj
Snad odvál ji vítr, spláchl oceán
Ale já stále slýchám ji
hrát ve spaní.
Poté prošla pláží a vlezla do vody
a hoboj zůstal ležet v písku
Chtěl bych jen jednou sám
poznat ji blíž.
Byla tak zvláštně zasněná
a chtěla možná plakat sůl
Tu sůl, co se během noci promění
na mořský korál.
Snad podmořský svět lákal ji velice
A chtěla ho blíže poznávat
Proto odešla, odešla za sluncem
k srpnovým červánkům.
Když se slunce ve své krvi vykoupá
A přetrhá své citů pavoučí sítě
Chytí snad rybář dívku s hobojem
do svých pastí.
Poznám blíž tu krásnou mořskou pannu
až se zrodí z běloskvoucí pěny
A bude každou noc - nikoli z plezíru
narážet o skály.
Změní se v moře, změní se ve vzduch
Budu ji dýchat a topit se v ní
Snad někdy příště, někdy jindy
o ni Boha poprosím.
Nikdo nehraje v noci už na hoboj
Jen snad tišší mořští delfíni
Vídají dívku se šatem zelenomodrým
Jak létá v oblacích.
Tak sbohem.......
Někdy........
Někde..........
Dívko má.......
S hobojem......
Ty kapitálky - to je schválně, nebo máš takhle nastavený editor? Tohle j v podstatě německý manýr...
27.04.2013 18:53:47 | aravara
Ale já tu nemám žádný kapitálky....:) formátovalo se mi to úplně normálně..
27.04.2013 18:59:50 | Zasněný básník
Velká písmena na začátku každého verše i tam, kam nepatří - abych byl přesný.
27.04.2013 19:03:42 | aravara
No dobře, tak já to upravím, ale spíš by mě zajímalo, jaký máš na tu básničku názor... :)
27.04.2013 19:13:08 | Zasněný básník