Anotace: aneb druhá půlka té první
jen co déšť přešel
běželi jsme spolu
tam kde se sucho
louží nebojí
no vlastně neběželi
za ruce se vedli
a semtam testovali
dýchací ústrojí
a že se někdo
ohlíd naším směrem
to už tak bejvá
jsme druh zvídavý
děkovat mohu
za ten jarní slejvák
zase se směje
srdce bolavý
dalas mi kámen
modré vejce ptačí
úlomek jedné
z blízkých hvězd
cítil jsem výbuch
sluncí uvnitř dlaně
a hořel touhou hned tě svést
něco se dělo kolem hrudních košů
snad souboj sopek
možná vnitřní stesk
a mimochodem
ten buk statnej
na tisíc kousků rozčís blesk