Anotace: Ženě, k 50. výročí našeho seznámení
banální setkání denního druhu
podalas mi ruku
horkou - v únoru?
nevěřil jsem
chtěl bych ji držet stále
jak svátek
abych tě měl blízko
jak vlastní čelo
jak horko a déšť
sprchu a plášť
jak stálé štěstí
ve zlaté metalíze
Pod hodinami, 5.2.1962