Anotace: volná, poetická... :)
Spíš
ve spánku tiše hladíš svého hranostaje
a doufáš, že neprobudí Tě z krásných snů
ze snů o bílé lásce.
Spíš
a z rukou Tvých voní pár šťastných dní
a rostou v nich květiny a raší v nich jaro
stejně jako Ty rosteš do krásy.
Spíš
a za okny tepe všední den jako jindy
Tvému hranostaji závidím, že může být s Tebou
že je s Tebou celý den i noc.
Spíš
já sedím v křesle v pokoji zase sám
sám s tichem a milou vzpomínkou
na Tvé hnědé vlasy a vůbec - na Tebe celou.
Spíš
a hranostaj se svezl potichu na mramorovou zem
chtěl bych hladit ho spolu s Tebou
- třeba jen tak obýváku spolu ve dvou.
Spíš?
Tiše ještě spi, má bílá vílo
pohlaď za mě hranostaje svého
ať je ráno silnější než noc.