Anotace: po celý život
budu tvým návykem
obecným zlozvykem
dočasným výpadkem zraku
nádechem
výdechem
vzpomínkou ztracenou
obtisklou do tváře prachu
nezbytnou kapalinou
přeletem nad krajinou
nechtěným výpadkem štěstí
cestou co míří vždy
pod křídla hřejivá
deštěm co nesvede
na rozcestí
pro tebe ramenem
ve chvílích kdy je k pláči
jen pouhý nechtěný zrádný krok
chytnu tě za ruku
dřív než tě hloubka zláká
pohladím
rozmluvím
zbytečný skok
najdou se ještě
místa tichá
vykvetlá z černé prázdnoty
jen co se mraky
na chvíli ztratí
utečem kouzlu samoty