Anotace: ...při včerejší horké skoro-letní noci :) psáno v pirádovém rýmu.
Jdeš letní nocí, v zádech stín
v tvých uších zní pár sonatin
tvůj krok je lehký harlekýn
- když nejdu s tebou, mívám splín.
Máš šňůru perel z kolonád
tu čas ti dal, on má tě rád
však chtělas' párkrát bojovat
sůl do rán chtěl ti nasypat.
Jdeš za zvuku svých podpatků
já slyším je znít do spánku
snad vepíšu je do řádků
té básně psané z heřmánku.
Jdeš ulicí, můj ztichlý dům
snad neprozradíš sousedům...!
Snad nevěříš mým důvodům
proč chci jít vstříc tvým úsměvům.
Jdeš letním ránem, v zádech stín
v tvých uších zní pár sonatin
já probouzím se s vůní vín
ta noc byla dort harlekýn...